به گزارش مشرق به نقل از برنا، در این مقاله آمده است: روز یکشنبه لحظاتی پیش از آنکه تیم ملی فوتبال بانوان ایران وارد زمین شود تا در بازیهای مقدماتی المپیک لندن ۲۰۱۲ مقابل تیم میلی اردن قرار بگیرد، تیم ملی ایران به دلیل پوشش کامل و حجاب از سوی ناظر بحرینی به دلیل آنچه نقض قوانین فیفا خوانده شده از بازی منع شد و به این ترتیب نتیجه ۰-۳ به نفع تیم ملی اردن اعلام گشت.
بر اساس این گزارش، با آنکه بازیکنان و مقامات ایرانی اعتراض خود را اعلام داشتند به آنها گفته شد که تیم ایران قوانین فیفا را نقض کرده است و این بهانه آورده شد که بازیکنان و مقامات نباید پیامهای مذهبی، سیاسی، تجاری یا شخصی یا هر گونه شعاری را در تیم خود به نمایش بگذارند.
همچنین به تیم ایران گفته شد که داشتن حجاب در هنگام بازی میتواند باعث خفگی شود.
سیبیاس در ادامه این مقاله آورده است: دو مسئله برای این موضوع مطرح است. اولین مورد که ابلهانه نیز هست این است که حجاب باعث خفگی میشود یعنی چیزی که اصلا واقعیت ندارد. اما نکته بعدی این است که تیم ملی فوتبال بانوان ایران پیش از این از فیفا این اطمینان را دریافت کرده بود که لباس بازیکنان دقیقا مطابق با قوانین آن است. آنها حتی در دورهای مقدماتی با این لباس به زمین رفته بودند.
در ادامه این مطلب نویسنده اینگونه ادامه میدهد که پس واقعا ماجرا از چه قرار است و خود به این پرسش پاسخ میگوید.
اول از همه ما باید هرگونه نگرانی فیفا درباره تامین سلامت زنان ورزشکار را رد کنیم. بلاتر شخصی با تفکرات جنسی افسارگسیخته است کسیکه در سال ۲۰۰۴ اعلام کرده بود زنان فوتبالیست باید با شورتهای ورزشی اندامی تنگ به میدان بیایند تا محبوبیت این ورزش افزایش یابد.
بلاتر گفته بود: شورتهای تنگتر حس زنانه و جذابیت بیشتری ایجاد میکند.
نویسنده این مقاله همچنین بر این باور است که بلاتر با گرفتن فرصت تیم ایران برای نشان دادن اصالت خود به صورت حجاب اسلامی به گونهای مخالفت خود با نظام ایران را نشان داده است.
به عقیده وی تصمیم بلاتر فقط به دیدگاه غربی او با توجه به جایگاه زنان در ایران از زمان انقلاب اسلامی در این کشور باز میگردد. اکنون زنان در این کشور بسیار فعالتر و با سوادتر از قبل از دوران شاه هستند.
بر اساس این مقاله دلیل دیگر مخالفت با لباس تیم بانوان ایران حضور جدید هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا در فیفا و دیدگاه ضد ایرانی وی است.
کیسینجر فردی است که از ابراز عقایدش درباره ایران خجالتی ندارد و صراحتا خواستار جنگ علیه ایران شده و میگوید ما باید برای تغییر رژیم از خارج از ایران فعالیت کنیم.
به عقیده نویسنده تمام این ماجرا برای منزوی ساختن ایران است اما بیش از همه آنچه مایه شرمساری است به کیسینجر و بلاتر باز میگردد که از ورزش برای مقاصد سیاسی خود استفاده میکنند.
نویسنده مقاله در پایان تاکید میکند کسانی که با صدای بلند میگویند که ورزش و سیاست باید جدا از هم باشند باید اکنون خشم خود را به تصمیم بلاتر و کیسینجر ابراز کنند چرا که این دو از فوتبال به عنوان ابزاری برای به حاشیه راندن زنان مسلمان استفاده میکنند. ما باید از فیفا بخواهیم تا دورویی را کنار بگذارد و به این سه کلمه توجه کند: بگذارید بازی کنند.
کد خبر 51306
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۰
- ۲ نظر
- چاپ
پایگاه شبکه خبری سیبیاس آمریکا در مقالهای با عنوان "دورویی عامل پشت پرده لغو بازی تیم ایران" به بررسی دلایل اصلی لغو این بازی پرداخته و بسیاری از مسایل را فاش ساخته است.